Fabric tar hjälp av Airbus Sadel tillverkad helt i kolfiber

7 Mar

Tillverkaren Fabric har vi skrivit om tidigare. På programmet finns flaskor (med en nytänkande infästning i ramen utan det traditionella flaskstället, kolla upp det), multiverktyg, handtag, styrlinda – och så sadlar. Fabric har lyckats sällsynt väl med sin lineup med sadlar. På de testhojar som har varit utrustade med en sadel från F, så har i stort sett allihopa varit så pass bekväma att Prylbloggen med vänner gjort vågen.

Vilket för oss till kvällens mega-sadel: Fabric ALM Ultimate Shadow. Modellnamnet rullar inte av tungan precis, så ta en titt på denna tingest:

Fabric ALM
Fabric ALM

Om Moderna Museet öppnar upp för att utöka sin permanenta samling, så har de en stadig kandidat i Fabric:s finaste. Blott 140 gram tung och tillverkad helt i kolfiber med input från giganten inom flygplansindustrin Airbus. Vi kör en till bild:

Fabric-ALM-Ultimate-Saddle-GC1-2-1500x600

Den ringa vikten till trots – och de kopplingar som man kanske lite automatiskt gör med sadlar som är så här lätta – så lovar Fabric anständig komfort. Sadelrälsen övergår i en bladfjädringsliknande konstruktion som fäster i sadelbasen och som ska skänka ett visst mått av svikt för cyklisten. Och lösningen ser fantastisk ut som en bonus.

Vi tar en till bild:

Fabric-ALM-Shallow-Ultimate-Saddle-BlackBlack-142mm-Horiz-750x750

Oooch en till:

Fabric-ALM-Shallow-Ultimate-Saddle-BlackBlack-142mm-Base-683x1024

Underbar monokrom estetik. Priset? Mellan 2 och 3000 kronor beroende på var du handlar… Börja spara nu. Det ska vi.

Läs mer på Fabric:s hemsida. 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.