Vivaldi och ovala bollar

5 Feb

Jag lyssnar på musik och tänker framåt. I lurarna Vivaldis tolkning av hur våren låter. Med opassande hög volym försöker jag frammana vårkänslorna, cykelkänslorna. Det går väl sådär.

De motverkas nämligen något av att vintern till slut tagit ett rejält tag även kring de delar av södra Sverige där jag återfinns. Minus tio grader eller så i solen och betydligt kallare i natt, hu!

Den här vyn från dagens pendlingsväg skänker inga större vårkänslor
Den här vyn från dagens pendlingsväg skänker inga större vårkänslor

Även om natten lystes upp av såväl måne som den OERHÖRT spännande SUPERBOWL-finalen mellan utmanarna Seattle Seahawks och favoriterna och tillika regerande mästarna New England Patriots. Eller före detta mästarna skall jag väl säga. Havsörnarna från “The City of Brotherly Love” vann efter en final som hade det mesta amerikansk fotboll kan erbjuda och bjöd på en lång rad finesser och mycket dramatik. Den går i repris för den som missade nattens begivenhet. Den rekommenderas varmt som ersättning för varm soppa i vinterkylan.

Annars misstänker jag att mina cykelhjul snart är lika ovala som bollen jag kikade på i natt. Av brist på användning. Får väl masa mig ut i cykelboden och vrida dem ett kvartsvarv eller något. Vinterträning vad är det? Februari har nu tagit sin början allt emedan min förväntade träning lyser med sin frånvaro. Livet kom visst i vägen.

Den väg som nu måste plogas och är farligt isig. Risken att halka av den är påtaglig. Men våren är snart här säger både “football”-säsongen och Vivaldi. Så jag väljer att tro på det!

/ J – försöker frammana vårkänslor

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.