Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Värvningskampanj

Jag blev uppringd häromdagen där jag för ovanlighets skull satt i bilen. I konsekvensens namn  svarade jag inte själv då jag ibland blir upprörd efter att nästan ha blivit påkörd av folk med en lur klistrad vid örat. I stället bad jag mitt sällskap svara i telefonen. “Johns telefon det är…” Sen kort tystnad följt av “…vad ringde du ifrån sade du??”

Motormännen upprepade min dam högt och jag drog på smilbanden. Den tog ju på rätt ställe. Ironiskt nog fortsatte samtalet “…han kan inte ta samtalet eftersom han kör!”

Det händer inte ofta och just nu blev det faktiskt komiskt. Särskilt som jag genast funderade på alternativ på hur det där namnet låter.

MOT(or)MÄNNEN eller möjligen Motorhen?

öh....
öh….

Sen funderade jag på hur fantastiskt omodern en organisation som verkar för biltrafik är. Den är lika antik eller snarare fossil som det bränsle majoriteten av bilar drivs av. En passus, redan på åttiotalet ägde min mor en liten bil med trecylindrig motor som kunde köras på runt 0,4 liter diesel per mil. Sedan dess har INGET  hänt, ja bortsett från el-bilar då. Annars har bilar idag istället fler hästkrafter, går fortare och väger i det här fallet dubbelt så mycket om man stoppar in de så populära SUV i resonemanget. Men förbrukar mindre bränsle gör de inte.

Annons

Samtalet avrundades med “jag kan tala för oss båda när jag säger att jag tycker ni kan satsa er tid och pengar på att förbättra för cyklister istället!” Det sades inte utan emfas och sedan lades luren på. Vi tittade på varandra och brast ut i skratt.

/ J – MOT-orman

* PS Det uträttatades multipla ärenden när bilen ändå begagnades. Det lämnades julkalendrar, kastades återvinning och handlades. 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.