Customiserat och måttbeställt från Australien 3D-tryckt och laserformat

30 Sep 2017

Bastion Cycles. En av de allra mest intressantaste nykomlingarna på den globala customscenen. Slänger man ett snabbt ögnande öga över deras cyklar så kanske man undrar – vilket vi gjorde – vad som egentligen är så speciellt. Men ju närmare man studerar Bastion:s produkter, desto mer respekt och ödmjukhet får man för deras 100-procentiga hantverksmässighet för sitt skrå. Hurså?

Skärmavbild 2017-09-30 kl. 20.23.34

Muffarna är tillverkade av 6-4 titan och ser dagens ljus som ett pulver som en 3D-laser sedan härdar fram den önskade formen ur. Kolfiberrören tvinnas i en process kallad filament winding. Titan och kolfiber i en helig förening: svikt och styrka i en ram som inte liknar något annat. Eller mja. Amerikanska Seven tillverkar sin kolfiberrör-med-titanmuffar Odonata – och det redan i mitten av nittiontalet – men Bastion har verkligen tagit denna formel och uppdaterat den för 10-talet.

process_step_04

Läs mycket mer på Bastion:s hemsida och bered er på en ordentlig dos vill-ha!  Nämnde vi att Bastion är Aussies?

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.