Pole skippar kol Finskt fiber för farligt - för tillfället

29 Sep 2017

Det progressiva mountainbike-märket Pole med säte i Suomi, meddelade häromdagen att de hoppar över detta med att erbjuda en ram i kolfiber. Leo Kokkonen – boss-boss på Pole – skriver i sin blogg att produktionen i Fjärran Östern skapar en så kraftig hög med etiska och miljömässiga dilemman, att de – trots en egentligen produktionsfärdig ram – väljer att trycka på paus. För nu.

Polebicycles-cancelled-carbon-project_2

Leo skriver att tills de hittar ett schysst sätt att mångtillverka bikes med chassi av ´bong, så kommer de att fortsätta med ramar av aluminium. Han avslutar sitt blogginlägg med att reta aptiten med något som verkar vara en ram – en lätt ram – en lätt-lätt ram av metall…

MetalRecyclesForever-1024x618

Läs mer om Pole:s lång-långa och innovativa skogscyklar här…

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.