Monstercross – CX-plusmeny Med plats för femti millimeters gummi

27 Sep 2017

Monstercross kallas dem. Ramar byggda för feta 700c-hjul med det fetaste gummit man kan hitta krängt över. Ofta baserar man bygget på en CX-ram med gaffel eftersom de för det mesta är den enda typen av 622-chassien som klarar av att svälja den här typen av tjockare däck. För inspiration hänvisar vi till en av de mest långlivade trådarna på hemsides-nestorn för cyklar på WWW: MTBR. Tråden såg dagens ljus för dryga tio år sedan…

Black Mountain Cycles heter en intressant liten cykelaffär i Marin, Kalifornien. Ägaren har tidigare arbetat på Haro och Masi och tillverkar nu egna ramar under BMC. En av deras modeller är en monstercross-ram i stål som sägs kunna ta 50 millis-gummi utan att klaga. Den vackra gaffelkronan är av Kirk Pacentis design. En tidlös, elegant konstruktion. Så också ramen i övrigt.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 21.20.56 Skärmavbild 2017-09-27 kl. 21.21.13

 

Läs mer på Black Mountain Cycle:s hemsida. Skrev vi att ramen kostar jordnötter? 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.