Shimanos DuraAce-effektmätare Och en slutsats som lovar watt för alla

25 Sep 2017

Shimano har en effektmätare på gång. En egentillverkad effektmätare. FC-R9100-P. Ingen mega-nyhet längre, men ändå. Jag minns fortfarande ett möte och fråga och förvånad blick från en Shimano-anställd på Eurobike 2013: Hm, men ni på S har en egen wattmätare på gång eller hur? – Öh, nä, vadå!?

1481109607453

Jag parafraserar lite. Men med tanke på de ledtider som finns i cykelbranschen, så är det ingen vild gissning att de var djupt nere på prototyp-stadiet med sin effektmätare vid den perioden. Och snart är den här. I alla fall på DuraAce-nivå. Vilket betyder ofelbar prestanda och funktionalitet i alla lägen. Till ett stadigt pris. Men det väsentliga, viktiga, det understrykbara och av högsta vikt är denna slutsats: någon gång kring 2021-22 kan vi beställa en sondsensor som mäter effekt i watt att montera på ett Shimano 105-vevparti. Till rimliga pengar. Det, kära läsare, är utveckling.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.