Teori möter praktik - Trekz Titanium

12 Sep 2017

Jag testar för tillfället några för mig nya och spännande prylar. En av dem är ett par intressanta hörlurar. Åtminstone i teorin. Vad de gör att de trollar med konceptet. Vanligen återfinns dylika tingester endera inne i öronen eller utanpå desamma och är kopplade till en ljudkälla med ett trassligt nystan till sladd.

Inte de här!

Trekz Titanium från Aftershokz.
Trekz Titanium från Aftershokz.

Modellen heter Trekz Titanium och kommer från Aftershokz. Det unika med dem är att de bygger på “Bone Conduction Technology”. En variant som går ut på att ljuder leds via skallbenen istället för hörselgången. Vad skall det vara bra för undrar kanske vän av ordning? Jo, det fiffiga i kråksången är att man får öronen fria till att lyssna till annat samtidigt. Det skall vara säkrare inte minst i trafik är tanken.

Sen kanske lyssnare befinner sig i avskildhet trots allt och då ingår ett par reguljära öronproppar att kombinera med luren. För att eliminera sladd kommunicerar Trekz med omvärlden via Bluetooth. Vikten uppges till modesta 36 gram.

Aftershokz hävdar att de är immuna mot svett, väta och att de i största allmänhet revolutionerar marknaden i alla fall för atleter. Jag är förutom den uppgivna funktionen nyfiken på att se hur ljudkvaliteten är beskaffad. Det talas det inte så mycket om den förutom att ljudet sägs vara “kristallklart”.

Det återstår att se och om det ämnar jag förtälja!

/ J – hör på det örat

2 kommentarer

Mikael Kieri 18 Sep 2017

I och med att jag hållit på med skytte och använt olika hörselskydd, så har någon gång läst att 60% av ljudet går in via skallbasen. Då borde sådan där hörlurar fungera lika bra som ett par man stoppar i öronen.

Svara
    John Wikström 6 Okt 2017

    Det är teorin det! Sen återstår att se hur de fungerar vid musiklyssnande. Det är inte riktigt samma sak kan jag säga utan att avslöja för mycket innan recensionen kommer!! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.