Veckans gravelhoj Ridley X-Night - belgian blue på hjul

10 Sep 2017

Ridley har en lång palmares av att tillverka CX- och landvägscyklar för vinnare som Andrei “Gorillan” Greipel och Zdenek Stybar. “Be tough” är firmans slogan och veckans CX-hoj Ridley X-Night Disc spelar onekligen upp till det epitetet med en retrodoftande ramdesign utan sluttande topprör. En blinkning med hur asfalts- och cyclocross-jonnar brukade se ut förr i tiden – en tidlös “double diamond”-design. Stiligt! Andra aspekter som vi nickar gillande för är ram tillverkad av kolfiber (´bong…), 1x-transmission signerad SRAM Rival med hydrauliska skivbromsar och däck från Clement. Dessutom är hela anrättningen målad i orange. Hur kan de förbättra detta? Det enda sättet de skulle kunna vässa detta paket vidare är om de lackar den i guld/orange-flake… Den här typen av cykel brukade för bara en handfull år sedan bara beskrivas som en ren cykelcross-hoj, men med utrymme för lite bredare gummi så är den också ett vettigt verktyg för längre äventyr i skog, mark och oasfalterade vägar. Läs mer på Ridleys hemsida

Ridley X-Night Disc
Ridley X-Night Disc

1 kommentar

Lasse 11 Sep 2017

Ridley X-Trail (https://www.ridley-bikes.com/en/project/x-trail-carbon-rival1/) är väl ännu mer Gravel om man ska se på just Ridleys hojar, i alla fall vad de själva tycker.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.