Veckans gravel-hoj Santa Cruz Stigmata

3 Sep 2017

Gravel kallas genren som är så het just nu. Grusvägar som leder till ingenstans speciellt. Små äventyr med termospaus, kaffe, kaka och lite livskvalité. Redskapen för att cykla på vägar som saknar en beläggning av asfalt brukar bestå av cyklar med bredare växlar, bredare fälgar och bredare däck. En populär cykeltyp som somliga använt som bas för en grus-konvertering är CX-hojar. Cykelcross-jonnar.

Santa Cruz Stigmata: cykeln för alla vägar och icke-vägar
Santa Cruz Stigmata: cykeln för alla vägar och icke-vägar

Söndagens gravelcykel är kultmärket Santa Cruz och deras 700c-hoj Stigmata. Stigmata har tidigare varit växlad mer entydigt åt just cykelcross, men har sin senaste version breddats mot just den äventyrliga grustrenden Gravel. Kolfiberram och gaffel, genomgående axlar, plats för fläskigt gummi och fårlåtande geometri – vad finns det att inte gilla? Dessutom är det en j-vligt snygg cykel, inte sant? Kolla filmsnutten nedan för ett hum om var en Stigmata kan ta dig på för sorts äventyr… Cue DH-hjälten från Sheffield: Steve Peat med polare

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cLbt-Nu1jyk&w=640&h=360]

 

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.