Mitt i verkligheten

21 Aug 2017

Det letas i den digitala skattgömman. Här lagras värdefulla ord. Sådana som har kommits på eller kanske blivit påkomna. Ibland är det bara ordningen som skiljer…eller oordningen. Den mellan kaos och verklighet. Livet är en repris.

Barndomsvik, Helgasjön, Kronoberg
Barndomsvik, Helgasjön, Kronoberg

Jag kom på det häromdagen då barndomen dånade förbi i mach 2. Ljudet av dödliga plan. Därefter ett annat ljud genom det öppna fönstret. Dopplereffekten av någon annans olycka penetrerade regnet.

TV-soffan är mjukrymlig och sväljer det mesta, mig, min kondition, en kniv och en halv ostmacka. familjen rymmer den emellertid inte så det är dag för en ny vad det lider.

Men idag skall det spenderas en del tid i den för att skåda Vueltaetappen till Andorra. Den har förutsättningar att bli bra. Detta trots att jag ofta undviker den sista av de stora tourerna. Glest med folk, spikraka motorvägar genom sönderbränt landskap är inte kul att se på. Det har arrangörerna också insett så de senare årens upplagor har därför varit veritabla orgier i monsterbackar och målgångar uppför. Snart kan de döpa om loppet till Pyrenéerna runt. Allt för att skapa lite spänning och Vacchi gör vad han kan.

För egen del skall det cyklas igenom det svenska sensommaren eller tidiga hösten idag.

Genom tid och rum skall det cyklas där framhjulet leder tätt följt av resten av tillvaron och ett par ben.

/ J – måndagsfrossar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.