Guld på XCM SM

6 Aug 2017

Spontanloppet blev ett SM-guld. Skulle bara köra XCO i år och det har jag gjort förutom Solstaloppet 30 km som jag vann. Inga långlopp var planerade, och absolut inte SM.

Men loppet blev riktigt roligt när Jenny Eneroth och jag teamade ihop oss. Vi hjälptes åt hela loppet och det var endast sista biten jag drog ifrån lite. Tyvärr var vi lite trögstartade, tog väll 30 km innan jag kom igång ordentligt. Så när vi skulle runt Hålberget för andra gången var motionärerna ivägen på varje stigparti. Vi körde nog om 100 st på stigarna och det gick inte fort. Men vi hade bra fart på grus och asfalt partierna. Med 1.5 km kvar krampade höger låret och ljumsken så fort jag tryckte på men lyckades ändå hålla undan.

Nu får vi se hur det blir med Karlstad XC, kör om jag är sugen annars hjälper jag till runt loppet med diverse saker. Är ju OK Tyrs lopp och Sveriges mest tekniska långlopp tror jag.

image image

Jag och silvermedaljören Jenny Eneroth i D40.

foto: Viktoria Grännsjö.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.