Äntligen dags för årets första äventyr

11 Apr 2017

Sedan jag körde Transcontinental Race sommaren 2015 har jag längtat efter lite lugnare cykeltouring, fortfarande med långa dagar i sadeln men med lite mer tid för njutning och kaffepauser. Nu är planerna klara, cykeln är packad och jag är snart redo att ge mig av.

IMG_8795

IMG_8798

På torsdag förmiddag styr jag mot Malmö där turen startar. Inledningsvis kommer vi att vara tre cyklister, jag, Patch och Philip tänker rulla ut ur Malmö på torsdag eftermiddag för att ta färjan från Trelleborg till Sassnitz på kvällen. Väl i land cyklar vi en liten bit innan vi slår läger på lämplig plats. På fredagen cyklar vi till Berlin där vi kommer sova inne på soffa eller golv, förhoppningsvis hinner vi även med att fira långfredagen på lämpligt sätt.

IMG_8799

Lördag, söndag och del av måndagen cyklar vi via Polen tillbaka till Sassnitz. Fredagen och Söndagen blir det drygt 20 mil/dag men övriga dagar finns det lite mer tid för kaffe och mys. Hoppas bara vädret blir hyggligt.

IMG_8800

Patch och Philip tar färjan hem på måndag och jag tänker fortsätta min cykeltur västerut längs med östersjökusten, sedan genom Danmark, via Köpenhamn till Helsingör och sedan tillbaka till Malmö. Totalt blir det en tur på runt 150 mil och jag räknar  med drygt 7 dagar. Tanken är att sova ute så mycket som möjligt men någon natt inomhus utöver den i Berlin är inte omöjligt.

IMG_8801

Cykeln är lastad med lite mer komfort än normalt, lite mer kläder, uppblåsbar kudde, tarp, kaffe, kök,  aeropress, kaffekvarn, bullar, påskgodis m.m.

IMG_8796 IMG_8797

Vill ni följa påskturen så kommer jag använda min instagram @cykeldanne samt att vi förhoppningsvis får igång tracking via min spot. Klicka här för att komma till trackingen.

Glad Påsk på er.

6 kommentarer

Per Larsson 11 Apr 2017

Är det Treken som gäller på en korttur som denna. Du sparar skönheten till bättre tillfällen.

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 11 Apr 2017

  Blir fint med lite extra packutrymme & grövre däck.

  Svara

Underbart! Lycka till!

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 11 Apr 2017

  Tack

  Svara
Patrik 11 Apr 2017

Jag är nyfiken på din packing. Kan du beskriva väskor och innehåll?

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 11 Apr 2017

  Väskorna är från Swift Industries. Kortfattat så har jag med mig:
  Sovutrustning (sovsäck, bivy, tarp, liggunderlag, uppblåsbar kudde.
  Kök, gas, frystorkat, kaffe, kvarn, aeropress, bullar, godis.
  Lite extrakläder såsom regnställ, dunjacka, underställ, strumpor, handskar, mössa.
  Hygienartiklar, batteripack & lite blandade kablar.
  Jag får försöka skriva lite mer om packningen efter turen i ett inlägg.

  Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.