Väldigt personlig tränare

7 Apr 2017

Egentligen kanske dagens rubrik skulle skrivas “Personlig Tränare” på anglosaxiskt vis för att förkortningen skall bli mer adekvat.

PT, något som förpliktigar och inte är helt lätt att vara. Jag tänkte lite på det vid sista tillfället jag träffade Daniel Evaldsson, konditions PT på Actic och tillika den person som hjälper mig i försöken att hålla den här skutan på rätt köl. Förresten tänkte jag inte så lite heller för den delen utan rätt mycket. Mellan försöken att förflytta en skivstång upp och ned kan tilläggas. Då försökte jag mest att låta bli att dö.

Det finns förstås olika orsaker till varför man vill åstadkomma förändringar såväl fysiska som andra i livet. Det kan vara så enkelt att man nått en platå på vägen mot ett mål och vill ha lite tips på hur man kommer vidare. Det kan handla om enkla saker som att ändra löpsteget, att trimma kosthållningen en smula och andra justeringar.

Eller så kan det som i mitt fall handla om en total “make over”, en riktig överhalning. I mitt fall är det motion, träning och vikt som är det centrala. Men bakom de orden gömmer sig inte sällan livsöden av allehanda slag. De kan vara av olika magnitud men förklaringen till varför saker blivit som de blivit.

Glömde vattenflaskan, tvungen att köpa något. Varför är "jordgubbssmak" blå?
Glömde vattenflaskan, tvungen att köpa något. Varför är “jordgubbssmak” blå?

Det är det som kan göra att förkortningen “PT” kanske ibland borde utläsas PERSONLIG tränare istället. En dos livshistoria kan spilla över kanten och skvätta in på träningsområdet som en hink ostadig färg. En stor fläck med rött tvärs över allt det vita fräscha som utgör gymmets fond. Det är viktigt hur man torkar upp färgkladdet för att slutresultatet skall bli snyggt. Det är här en stor dos personlighet och professionalism kommer in i bilden.

Nu jobbar vi vidare. Solen skiner, eftermiddagen är ledig och jag skall cykla!

/ J –  kämpar 

#evaldssonpt #växjöactic #växjökondispt

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.