Ånnaboda helg.

2 Okt 2016

Har tillbringat helgen i Ånnaboda. Ånnaboda har 10 markerade MTB-leder som sträcker sig över och runt Kilsbergen. Finns alla svårighetsgrader och dom innehåller endel höjdmeter……… Men går det uppför går det nerför…… Vi var 4 tjejer (Jag, Lisa, Xara, Eva-Lisa) från OK Tyr som åkte iväg eftersom Xara fått en weekend i pris på en Multisporttävling i Örebro. I Lördags cyklade vi led nr 10. En heldel grusväg men några stigar fick vi se. Några delar av led 10 tror jag att jag kände igen från Bergslagsloppet. Tempot hela helgen har varit prattempo och många foto stopp. Vi stannade för korvgrillning och hade ingen brådska att ta oss igenom leden. På sena eftermiddagen körde vi led 7 och vek av på led 3……då fick vi klättra. Men efter klättringen fanns det riktigt roliga stigar.

Idag tog vi led 1 upp till Rusakulan. Väl på toppen var det en fantastisk utsikt över Närkeslätten. Men klättringen dit var ganska jobbig. Men fullt cykelbar. Vi körde förbi Skrikarboda tror jag det hette och efter det var det riktigt roliga stigar. När vi kom ut på grusvägen och klättrat uppför backen tog vi led 2 mot Ånnaboda och vek senare av och tog bakvägen på led 10 tillbaka. Mest för att slippa den sega långa grusvägsbacken upp mot Ånnaboda igen……den är inte rolig.

På vissa ställen är lederna dåligt markerade men vi hade som tur var med oss Eva-Lisa som är duktig på att orientera. Hon visade oss på rätt spår mer än en gång. Så köp med en karta om ni ska dit och köra.

018

038

Ok Tyr tjejer på Rusakulan. Foto: Lisa Hällsten

035

041

Påväg upp mot Rusakulan. Foto: Lisa Hällsten

009

Jag och Xara…..mest nöjda över att få grilkkorv. Lisa och Eva-Lisa kämpar med elden.

011

017 015

Xara visar vem som tog SM-guld (XCE) och SM-silver (XCO) i D30.

014

019

Foto: Lisa Hällsten

Vart ska vi nu då???

Nu är jag tillbaka i Karlstad och ska njuta av våran platta stad några dagar. Bryngfjorden är bara en kulle…….ska komma ihåg det nästa gång jag kör uppför där…….

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.