Steka bromsbelägg? Klokt eller koko?

24 Aug 2016

Bromsarna på min vardagscykel – en Cannondale Badboy – har skrikit så in i bomben att de kunnat väcka hela NorraKyrkogårdens besättning av döda. Det var så illa att jag drog mig för att använda den till det jag köpte den för och istället cyklat på en gammal cruiser eller min “fina cykel” med lätt-lätta kolfiberhjul. Och det var inte meningen.

9523EC1A-A96A-4AC1-8705-1BC9F4A85C29_zpscnf0vtmm

Så jag tänkte att jag provar internets bästa tips i att tysta väsnande bromsar. Man plockar ur bromsbeläggen och värmer dem på en naken spisplatta. Vilket jag gjorde. Och det bolmade. Och jag vädrade. Och sen slutade det bolma.

Jag monterade beläggen och tog en tur. Knäpptysta. Underbart bett och känslig modulation Sen lät jag cykeln stå i några dagar. Och på något vis så har beläggen/skivan/bromsarna börjat mega-väsnas igen. Alltså skrika så fruktansvärt högt att jag funderar på att dränka alltsammans i Bräkleen. En superlösning som är öh, lösningen på allt enligt en av de smartaste jag känner.

Fortsättning följer…

PS. Vädra noggrant om ni försöker er på detta hemma DS.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.