Startlista herrarnas olympiska XC-lopp Peter Sagan en spännande joker

21 Aug 2016

Klockan 17.30 i eftermiddag så går startskottet för herrarnas crosscountry-lopp i OS i Rio. Studerar man startlistan över 49 startande så är blott tre deltagare sjuttiotalister. Den äldsta är född 1976. Den yngsta 1997. De första 48 cyklisterna är indelade i sex “startled” á åtta cyklister i varje. Det sjunde och sista “ledet” utgörs av en ensam åkare. Årets världsmästare i linje på landsvägen: slovaken, spexaren och supercyklisten Peter Sagan. Gapet mellan den av UCI första-rankade Julien Absalon och årets vinnare av den gröna poängtröjan Maillot Vert är, eh, stort. Sagan innehar den 900:e platsen. Den närmast i startfältet har plats 542.

Vi kommer sitta bänkade framför tv:en, minst lika mycket för att se om vem som går vinnande ur guldstriden, som för att bli underhållen av den numera skönlockige Sagan…

Må bäste man vinna!

Skärmavbild 2016-08-21 kl. 15.36.01

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.