OS-guld till Jenny Rissveds Var bara en tidsfråga

21 Aug 2016

Så Jenny Rissveds från Falun tog OS-guld i damernas crosscountry. Notera skillnaden mellan “tog” och “vann”. Medaljen av ädlaste valör fanns där och väntade på henne, så då cyklade hon på det sätt som krävdes för att knipa den. Helt enkelt. “Vann” har en doft av tur och att alla planeterna stod uppradade i linje. En doft av opportunism. Jenny struntade i det vaga begreppet tur och arbetade istället för att hon skulle ha guldmedaljen runt halsen.

Jenny har alltid haft en målmedvetenhet urfräst av det mest fasta och sega Sandvik-stål som gått att uppbringa. En fokusering på målet som tydligt synts när hon suttit på cykeln och låtit sina ben tala.

Ta det sista varvet som exempel.

Där hennes mottävlerskor blev slagna ur spår och hejdade i sin framfart av stenhindren, så rullade – nej, gled – Jenny uppför på ett mycket kontrollerat och naturligt sätt. Nästan som om hon inte ens ansträngde sig. Terminator på hjul?

En inte alltför vild gissning är att vi och världen kommer få se mycket mer av Jenny Rissveds i framtiden…

Redaktionen gratulerar Jenny R till guldet!

Läs mer på Jennys hemsida 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.