Giro Switchblade – återkomsten Revolutionerande modulär fullface-hjälm

20 Aug 2016

De av er läsare som brukar klicka runt bland de stora nyhets-siterna, har säkert inte missat att Giros enduro-åkare tidigare i år siktades med en ny hemlig hjälm. Man spekulerade redan då att det kunde röra sig om en ny variant av Giros Switchblade. Det var en crosscountry-hjälm som hade försetts med en – för att vara snäll – ett något svagt hakskydd. Det var 1998.

Skärmavbild 2016-08-20 kl. 12.56.19

Nu har Giro återlanserat Switchblade. Det enda 2017-års hjälm delar med sin 20 år äldre släkting är namnet. Och det är en betydligt mer genomtänkt konstruktion än dess anfader. “Det här är den mest avancerade hjälm vi någonsin tillverkat” säger Giro. Studerar man alla finesser som den är utrustad med och hur den är konstruerad så litar vi på dem:

Certifierad till flera säkerhetsstandarder både med och utan “hakskyddet”

MIPS

RocLoc DH-system

20 ventilationshål

Hjälmen levereras i tre storlekar

975 gram för en Switchblade i storlek Medium – lättare än många fullface-hjälmar. Hela 200 gram lättare än Giro:s egna Cipher-fullface.

Hjälmen kommer med en extra “keps” med fäste för en GoPro-kamera

Läs mer på Giros hemsida

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.