Slanglöst utan kompressor Ghetto-tubeless för några tjugor

14 Aug 2016

Slanglöst. Ett ord som blivit allt mer populärt i cykelkretsar de senaste åren. Genom att eliminera innerslangarna och köra ´tubeless´med lämplig tätningsvätska, så eliminerar man också risken för klämpunkteringar – ´pinchflats´. I stort sett i alla fall. Och i teorin.

Med rätt (läs: kompatibla) däck, fälgar och tätningsgucka, så kan man få till ett tätt giftemål mellan dem med en vanlig golvpump. Om inte det fungerar, rekommenderar proffsen att använda en kompressor för att få till den första explosiva volymen luft som får till tätningen mellan däckskant och fälgen.

Eller så kan man rigga en liknande setup som i videon nedan. Total kostnad? En handfull pengar. Du har säkert redan alla ingredienser hemma redan. En PET-flaska, en slangbit, ett par ventiler. Nota bene att du gör detta på egen risk.

En god idé är att dra några varv seg packtejp runt flaskan som de gjort i videon för att minimera risken för plötslig flaskexplosion.

En riktig ghettoblaster

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EtmatxJG_zg&w=640&h=360]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.