Den bästa filmsnutten… ...vi sett på mycket länge

18 Jun 2016

Ja, den är det. Och några dagar gammal. En kort snutt till cykelfilm. Men vi kan inte sluta titta på de 1 minut och 40 sekunderna av nerskalad och koncentrerad fantastisk friåkning. RAW 100 heter filmserien. Cyklisten? Brendon Semenuk – som också syns i Not2Bad vi skrev om häromdagen – kör stort, hårt och svidande vackert till tonerna av… Ingenting. Ingen högljud musik. Ingen umpa-umpa. Ingen arg röst som skränar. Ingenting. Förutom lite ljud från cykel, grus och natur. Och LJUDET när däck möter hårdpackad BMX-bana! Varför har De Som Producerar Freeride-Film inte gjort såhär förr?

Resultatet är fantastiskt och Semenuks åkning så snygg. Här har vi en kille som tagit alla vitaminer, ätit spenat och druckit minst en fyrdubbel espresso dagen de spelade in de 100 sekunderna. Vi har glott på hojfilm sedan massor av år och är mätta på sådan här film. Egentligen. Men RAW 100 ger oss och en enig cykeljournalistkår en tår av glädje över något så naket och vackert.

Årets film?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=p7o77ZMinRY&w=640&h=360]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.