Packat och nästan klart

6 Jun 2016

Jag har ägnat helgens lediga tid åt att packa inför transatlantisk way. I lördags hämtade jag min TREK Boone på Cykelsmedjan i Eksjö. Conny har servat och bytt drivlinan så att den ska hålla för 240 mil av knaggliga vägar. Jag bytte till nya Continental Grand Prix 4 Season 28mm däck och lyxade till det med nya slangar dessutom. En kort provtur i söndags kväll för att kolla att allt funkade och sedan packning.

IMG_4812

Cykeln packade jag ner i en av multisportlagets cykellådor. Egentligen en cykelkartong av lite mer tåligt material. Jag fick ta bort framhjul och sadel, vika ner tempopinnarna och lossa styret sedan fick den precis plats i lådan. Bolstra med ett gammalt liggunderlag och lite rörisolering så hoppas jag att den överlever flygturen.

IMG_4934 IMG_4933

Sedan har jag packat bikepackingväskorna, Det här tar ju lite tid även om jag redan tidigare bestämt mig för och skrivit upp vad som ska packas i respektive väska.

I sadelväskan packar jag de prylarna som jag inte behöver komma åt så lätt. Sovutrustning, reservdelar, extra GPS, lite nödenergi, laddare tio di2 batteriet, regnställ, varma handskar, vattentäta strumpor, tåvärmare och en pump.

IMG_4928

I ramväskan ligger de prylarna som jag behöver komma åt smidigt. Arm- och knävärmare, buff, vattentäta handskar, hygienartiklar, lite piller, chamois crème, batteripack, kablar, strömadapter, hjälmlampa, verktyg, kedjeolja, lås m.m.

IMG_4917

På styret fäster jag liggunderlaget, två stembags med mat av olika slag och en liten topprörsväska för mobil, hörlurar, kabel och mer mat.

Utan mat och vatten väger cykeln ungefär 16 kg med all utrustning.

IMG_4929

Nu är det bara en vecka kvar innan resan till Irland startar och jag ska försöka bunkra lite extra sömn och ta det så lugnt jag kan veckan innan tävlingen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.