Rapha Brevet Windblock Jersey och Insulated Gillet

3 Jun 2016

För ett tag sedan tänkte jag att jag verkligen inte behövde några mer cykelkläder. Jag hade ju allt, långärmat, kortärmat i olika tjocklek, bibs, arm-, knä- och benvärmare, jackor, västar, cykelkepsar i mängder…

Då väljer Rapha att lansera två nya plagg med helt unika funktioner som jag inte kunde motstå. Jag gillar verkligen Rapha både avseende kvalitet och stil. Deras brevetkollektion för långa dagar i sadeln är alldeles extra fin. Ena plagget var Brevet Windblock Jersey vilket är en kortärmad tröja i tunn merino med ett vindtätt tyg på bröst och mage.

IMG_4887

IMG_4888

Lite som tröja och vindväst i ett. Utöver det så har den stora reflexer, tre rejäla fickor bak och ett fack med dragkedja. Dessutom en extra ficka fram på magen, också den med dragkedja. Självklart har den hellång dragkedja så man kan öppna upp ordentligt om det är varmt. Jag har kört en del med tröjan och på senaste breveten på 600 km bar jag den hela tiden. Den är helt grym och jag är övertygad om att den kommer funka bra på ett blåsigt Irland om två veckor. Jag känner verkligen att jag kan spara in ett, ja nästan två plagg i packningen med den här schweiziska armékniven. Reflexvästen jag hade med på TCR kan jag skippa eftersom tröjan har så pass bra reflexer, dessutom får jag vindvästen lite på köpet. Tröjan kändes inte för varm förra helgen och med möjligheten att öppna hela vägen tror jag inte att det blir ett stort problem även om temperaturen stiger.

Det andra plagget som jag var tvungen att köpa var Insulated Gillet, en lätt fodrad och mycket lätt väst.

IMG_4889

IMG_4890

Västen är fodrad fram och bak med Polartec Alpha som inte är lika känsligt för vatten som dun. Sidorna är oisolerade och i stretchmaterial. Dragkedjan går att operera i båda ändar så det blir lätt att komma åt fickorna. Yttertyget stöter från vatten bra och när man packar ihop västen finns ett resårband i nacken som man kan dra runt den rullade västen.

IMG_4891

Jag har kört en del även med denna väst sedan jag köpte den och den är verkligen klockren. Den tar liten plats, är lätt men ändå riktigt varm och mysig när det är kallt ute. Jag startade turen i lördags morse 03.40 med västen på och hade den på fram till 0600 när det började bli lite varmare. Det duggade del av tiden och jag upplevde inte att den tog åt sig vattnet utan det stannade utanpå. I nedförsbackarna var det riktigt skönt och i kombination med den vindtäta tröjan så frös jag bara lite om armarna där jag bara hade armvärmare.

IMG_4907

Jag är helt övertygad om att de här plaggen kommer att vara perfekta för min 240 mils runda på Irland. Västen kommer dessutom kunna merutnyttjas att sova i om det blir kalla nätter. Den totala klädplanen för tävlingen ser ut enligt nedan:

Bibs: Rapha PRO Team
Knävärmare: Rapha merino
Strumpor: Ett par smartwool och ett par sealskins
Cykeltröja: Rapha Brevet Windblock Jersey
Undertröja: Rapha merino
Armvärmare: Rapha merino
Handskar: Hestra korta och Hestra Bike Windstopper samt ett par Outdoor Research vattentäta skal.
Väst: Rapha Brevet Insulated Gillet
Regnställ: Outdoor Research Helium
Buff: Suunto
Cykelkeps
Skor: Bontrager Foray MTB sko

Det borde räcka för en veckas semester tycker jag.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.