Premiärtur med nya MTB:n!

3 Jun 2016

Då blev det äntligen dags för första turen på min nya MTB från Skoda! Och vad kunde väl vara ett bättre tillfälle för premiärturen än en härlig försommarkväll och sällskap av massor av glada cyklister från Knivsta CK på klubbens måndagsträning. Vi cyklade norrut längs Upplandsleden på de torra, fina och bitvis ganska tekniska skogsstigarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hur kändes cykeln då? Jo, hur grym som helst! Jag kände mig som en liten vessla i skogen, cykeln kändes lätt och framförallt otroligt kvick och snabbstyrd jämfört med min förra lite tyngre och större 29″. Riktigt roligt! Men som vanligt så hör det till att man får ligga minst en gång under varje runda, och den här kvällen var såklart inget undantag 😉 Lite mindre hjul innebär att det blir en aning klurigare att ta sig över större hinder, eller jag kanske ska säga att det kräver lite mer teknik som jag behöver träna på. Så plötsligt tog det tvärstopp när framhjulet stannade vid en stor sten istället för att följa min plan och rulla över. Det blev en snygg luftfärd över styret med armbåge och knä rakt in i stenen. Men inget ont som inte har något gott med sig, när jag kom hem fick jag äntligen tummen ur och klickade hem knä- och armbågsskydd som jag har tänkt skaffa länge. Så nu är jag snart både snabb och odödlig i skogen! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.