Första intrycket av Bontrager Velocis hjälmen

1 Jun 2016

För några inlägg sedan så skrev jag om att jag fått en ny hjälm för mitt kommande race på Irland. Den gångna helgens 600km brevet blev genrep med all utrustning och första riktiga testet med nya hjälmen Bontrager Velocis.

IMG_4892

IMG_4895

Jag hade den på mig under säkerligen drygt 26 timmar då jag bara tog av den en kort stund då vi tryckte i oss mat i Värnamo. Den är lätt, ventilerar bra och var lätt att ställa in. Det bästa betyget man kan ge en hjälm är väl att man glömmer bort att man har den på sig och det gjorde jag verkligen med den här hjälmen. I sann randoanda fick hjälmen sitta på på både mackar och i mataffärer och jag hann med att klämma i mig två korvar med hjälmen på huvudet. För er som inte provat att äta korv med cykelhjälm på huvet så kan jag verkligen rekommendera det, även en tråkig kokt korv smakar ljuvligt med hjälm. Det enda jag inte testade var väl att sova med hjälmen på eftersom vi körde i ett sträck, men jag får säkert gott om möjligheter till det på Irland.

IMG_4873 IMG_4857

Jag testade även att köra med min lilla hjälmlampa på natten och den passar utmärkt på hjälmen. Vissa hjälmar är inte helt kompatibla med hjälmfästet men den här funkar klockrent. Lampan är en Exposure Joystick Mk10 och är en fantastisk liten tingest. Laddas via USB, väger bara 87 gram inklusive det integrerade batteriet och har flera olika ljuslägen med brinntid från 1,5 timme till 36 timmar.

IMG_4893

IMG_4897

Utöver detta så måste jag bara tipsa om klubbens nya snygga hemsida. Grymt stilig och den borde absolut kvala in bland de snyggaste sidorna bland svenska cykelklubbar. Kolla mer på La Lepre Stanca.

Det var ett tag sedan jag bjöd på ett filmtips så här kommer senaste delen av Adventure Dispatch, denna gången med Ultra Romance. Enjoy!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.