Fin tur till södra Sveriges högsta punkt.

28 Feb 2016

Längde hem från jobbet i fredags. Rullade drygt 6 mil i eftermiddagssolen och kände mig helt sänkt. Inget pulver i benen, ingen motivation och med 2 mil kvar funderade jag på om jag kunde ringa frun så hon kunde komma och hämta mig. Bet dock ihop och kämpade mig hem sista biten. Blev vilodag igår med god mat och Grotesco i Jönköping med frugan. Idag sken solen igen och jag tog som vanligt cykeln till mor och far för att hämta ungarna. Frida tog bilen och jag slängde in ett ombyte i bagageutrymmet innan jag rullade iväg. Närmaste vägen är det bara drygt 3 mil hem till mina föräldrar men jag tänkte cykla via Tomtabacken (Götalands högsta punkt 377 m över havet) och få ihop knappa 5 mil. Det är ingen mäktig stigning utan känns mer som att cykla uppför en kulle. Utsikten var dock fin i det vackra vårvintervädret. Jag tror jag behövde den där vilodagen för idag var benen pigga och det var riktigt kul att cykla igen.

IMG_4163 IMG_4166 IMG_4168 IMG_4170 IMG_4171

På lördag är det dags för årets första randonneurlopp då La Lepra Stanca bjuder in till 200km cykling från Jönköping, via Eksjö, Österbymo, Tranås, Ödeshög, Gränna och tillbaka till Jönköping. Det ska bli riktigt kul att komma igång med säsongen och hoppas vi blir ett bra gäng. Inte mycket som slår att cykla mellan bensinmackarna i Småland en lördag och äta korv. Jag har fortfarande förhoppningen att kunna köra släta däck men det ser ut som att det ska komma ganska mycket snö på lördag så det blir säkert vintercykeln med dubbdäck.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.