JAAA!

18 Jan 2016

Det kanske inte är något alla jublar åt men jag blev jäkligt glad framåt nattkröken. Mitt favoritlag i NFL – Denver Broncos lyckades tvåla till Pittsburgh Steelers hemma på Mile-High Stadium i nattens holmgång. Broncos var förvisso favoriter inför matchen men Steelers visade tidigt att de inte tänkte ge upp utan kamp och satte tonen med matchens första touchdown.

Det var inte så svårt att välja tröja imorse!
Det var inte så svårt att välja tröja imorse!

 

Det var inte den mest välspelade match jag sett utan mer en batalj mellan två starka defence som såg till att poängen länge hölls nere. Båda lagen hade ytterst svårt med sina “Third Downs”. Broncos låg stadigt under med någon ynka poäng eftersom man bara lyckades sparka in field Goals och inte sätta någon touchdown. Inte förrän i fjärde kvarten vill säga. Då lyckades man förvalta en turnover och så småningom sätta såväl sexpoängaren som det följande försöket till en twopoint conversion varpå man var både ikapp och förbi på poängtavlan.

Turnovern var inte den enda situationen som definierade matchen men definitivt en av de viktigare. Sen var det som så ofta i amerikansk fotboll spännande in i slutminuten. När det var över kunde jag äntligen andas igen.

Nu väntar de regerande mästarna New England Patriots i årets AFC-final nästa helg. Det lär inte bli mindre spännande!

/ J – för dagen klädd i orange

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.