…och hjulen går bra?

8 Dec 2015

Svaret på den frågan vet jag inte riktigt än.
Mina finhjul, eller mer exakt bakhjulet var iväg på lite spa-behandling ett tag. Det ohemula knakandet som inte riktigt är förenligt med ett nytt och tillika kvalitetshjul föranledde en resa till Danmark.

De aktuella hjulen - DT Swiss 1450 Tricon
De aktuella hjulen – DT Swiss 1450 Tricon

Oljudet visade sig vara en limmad bit kolfiber som utgör en del av själva navhylsan som inte riktigt ville umgås med navflänsen på rätt sätt. Därför fick den limmas om och i förbifarten byggdes tydligen hela hjulet om. Men det är klart det är svårt att mecka med ett nav utan att röra ekrarna.

Nu återstår att se om det är lika tyst och fint som när jag rullade på det första gången. Eller ja, tyst och tyst – det hänger rätt mycket på hur jag trampar. DT Swiss frihjulsmekanism skiljer sig från Shimanos och hörs rätt rejält om man inte trampar. Så det går inte att smygköra i en klunga direkt.

Hade tänkt att provköra men vädret inbjudet inte till långa rundor på asfalt direkt. Förvisso ingen snö här i södern men oerhört grått och skitigt.

Jo, så här såg det ut imorse
Jo, så här såg det ut imorse

 

Inte heller MTBn har blivit vederbörligen rastad. Där kan jag inte skylla på vädret men min läkare och sjukgymnast säger stopp. Diskbråcket skall tydligen inte tränas på cykel just nu utan läkas genom vila.

Men hur kul är det??

 

/ J – tycket att det lackar mot hjulen

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.