Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Okategoriserade

Skandisloppet – Pearl Izumi MTB

Kom hem vid 21 igår efter en lång men trevlig hemresa från Skövde och Billingeracet. Hade sällskap av Axel Lindh och vi körde aktiv rockkonsert mest hela tiden i runt 40 mil. Sedan blev det tvätta cyklar, tvätta kläder, skor, flaskor osv för att sedan komma i säng lite senare än önskat. Idag var det nämligen dags för premiären av ett nytt mountainbikerace i samband med UNT Bike weekend i Uppsala. De har körts landsvägsrace av olika slag tidigare men nu fick vi med terränghjulingar alltså vara med och leka. Starten skedde strax nedanför slottet och vi fick lov att köra en sväng bakom master någon kilometer genom Uppsala innan vi kom upp vid slottet och sedan gav oss iväg söderut. Det kändes redan imorse när jag gick nedför trapporna här hemma att man faktiskt cyklat en sväng igår men väl på cykeln kändes det ändå förvånansvärt bra idag. Tappade dock täten rätt snabbt och låg i andragruppen. Det blev lite struligt för en åkstark men inte riktigt lika tekniskt kunnig cyklist framför mig i skogen och jag tappade tyvärr de tre som utgjorde andragruppen. Körde på så hårt jag orkade och kunde, hade suverän langningshjälp och hejarklack av päronen idag och jag hade riktigt kul. En kul bana med stor variation. En del partier där man var tvungen att hålla igen lite och tyvärr en hel del partier där det bara var att plöja på, det var där jag tappade som mest idag. Väl in mot mål blev vi en grupp om fyra, spurten upp mot slottet var väldigt trång och jag hade lite svårt att komma fram och gick över mållinjen som andra gubbe i den gruppen och därmed som 9:a totalt. Den trånga spurten satte även stopp för Axel Lindh idag som blev trängd. Calle Friberg vann, Max Wiklund tvåa, Henrik Sparr trea och Axel fyra. Sen vet jag inte riktigt hur det såg ut. Som sagt en kul bana och ett toppenarrangemang med gott om funktionärer och välpilat. Åkte sedan hem till päronen och hann se både ett inspelat kval och dagens formel 1 lopp! Toppenhelg med andra ord! Lite bilder från helgen och Billingeracet som jag inte hade möjlighet att lägga upp igår samt några bilder min käre Far tog idag efter målgången!Jesper_Andersson_DSC_0291_1Jesper_Andersson_DSC_2457 Jesper_Andersson_DSC_2436 Jesper_Andersson_DSC_2423 Jesper_Andersson_DSC_2408 Jesper_Andersson_DSC_2357 Jesper_Andersson_DSC_0292 Jesper_Andersson_DSC_0290

Annons
Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.