Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Man skall vara rättvis

Min mamma har sagt att man skall vara rättvis. Så det tänkte jag vara nu och därför dela med mig av dagens positiva upplevelser i trafiken. Lika arg som jag varit i några dagar på diverse vårdslösa galningar som utsatt mig och andra för fara lika glad är jag idag över det motsatta förhållandet.

Är det månne veckodagen som påverkat trafikanterna i positiv riktning?
Är det månne veckodagen som påverkat trafikanterna i positiv riktning?

Efter att ha kört en testrunda på min nya cykel kan jag bara konstatera att det finns gott om medmänniskor även i trafiken vilket kan vara värt att uppmärksamma. Riktigt varför det var så idag kan jag inte svara på. Jag spekulerade i att det kan bero på att det är torsdag. En teori så god som någon.

Under dagens cykeltur hann jag med inte mindre än fyra olika interaktioner med bilister samt en med en häst med tillhörande matte. Alla möten lika positiva.

Det första mötet som lades på minnet skedde utanför Tegnaby där en stor häst befann sig på vägen. Jag utbytte artigheter med såväl häst som ägare och passerade lugnt efter att i vederbörlig ordning först ha minskat farten och tjoat lite vänligt på djuret.

Bilmötena handlade dels om två varianter av högerregelstillämpningar där jag i det ena fallet lämnade företräde och i det andra fallet erbjöds detsamma. Senare var det en sympatisk kvinna som lät bli att svänga vänster innan hon släppt förbi mig. Lite tidigare hade ett äldre par i en bil visat hänsyn och avvaktat när de skulle köra ut från en mindre väg för att jag skulle hinna passera. Allt detta föranledde mig att vinka glatt och le brett åt världen trots regnet. Goda gärningar sprider sig som ringar på vattnet.

Annons

Därutöver blev jag nog passerad av ett tiotal bilar på väg från Tävelsås in mot Växjö. Alla som passerade gjorde det lugnt och säkert och höll ut en god bit. Tack för det! Så kan det också gå till.

Dubbel regnbåge eller i det här fallet trippel efter som det är pridevecka i Växjö
Dubbel regnbåge eller i det här fallet trippel efter som det är pridevecka i Växjö

Rundan bjöd för övrigt på mycket väder av olika slag, dessutom samtidigt! Avslutningen blev mycket dramatisk med en praktfull dubbel regnbåge över staden.

Och den nya cykeln? Den är fantastisk!

/ J – positiv

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.