Hjultroll

26 Jan 2015

Det går skam på torra land och troll i hjulen. Annars vet jag inte hur jag skall förklara det hela.

Ekrarna i mitt bakhjul har nämligen börjat smälla en efter en. Då skall det poängteras att det är mitt pendlarök det handlar om och inte en hårdkörd DH-rigg. Den går förvisso även som vinterträningscykel också vilket innebär en del cykling på blandat underlag som  grusväg/asfalt/snö. Men med tanke på hur lite jag cyklat i vinter så står knappast orsaken att finna där.

Helt igen men för hur länge?
Helt igen men för hur länge?

Det som gör mig lite förgrymmad är att det är ett relativt nytt hjul – mindre än ett år gammalt. Det är dessutom byggt för att vara så hållbart som möjligt. Det är byggt kring ett Shimano XT mtb-nav som är nästan bombsäkert. Ekrarna är dubbelreducerade DT för att vara så starka som möjligt och dessutom 32 till antalet. Fälgen är en Mavic A719 vilket är en av de starkaste landsvägsfälgar som finns.

Det borde vara receptet på ett ytterst hållbart hjul. Men så är inte fallet har det visat sig. Det kan väl tilläggas att hjulet i övrigt är rakt och fint och att det trots kraschade ekrar inte slagit sig eller blivit skevt. Hjulet är byggt av tyska Action-Sports som i övrigt har levererat flera hjul till mig och om dem har jag i allmänhet bara gott att säga. Nu har jag haft det inlämnat hos eminenta Växjö Cykelservice för andra gången. Möjligen blir det en tredje gång men sen blir det att bygga nytt. Behåller i så fall navet och eventuellt motsvarande fälg igen. Vete tusan, några tips?

/ J – hjular inte av lycka

#cykligare #knivesandbikes