Att cykla eller att inte cykla…

6 Dec 2014

…det är frågan?

Cykling ja. Om det skall bli någon sådan idag får det bli en runda senare i afton. Vem vill inte slå på stort och fira en lördagskväll i december med lite skitiga utomhusaktiviteter?

Vädret är ju så där härligt småmysigt med några få plusgrader och duggregn. Mörkt, skitigt och inbjudande på alla sätt och vis. Det kan ni ha alla vinternostalgiker som bara minns de få dagar om året som bjuder på torra fem minusgrader, rimfrost i träden och strålande sol från blå himmel som får pudersnön att gnistra så det blänker i solglasögonen. Bara så ni vet – det är en illusion.

 

Smålandsvinterns sanna ansikte
Smålandsvinterns sanna ansikte

Jag som just har tvättat av all lera som följde med hem från ett barnkalas utomhus. Såväl vuxna som barn behövde tvagning efter den utmaningen kan jag säga. Men kul var det. Av barnens miner att döma var tillställningen lyckad.

 

Dagens tre solstrålar
Dagens tre solstrålar

 

Men innan eventuella fysiska aktiviteter behövs energi. Den tänkte jag skulle bestå av Wallenbergare. Kalvfärsen ligger och tempereras. Till det blir det klassiska tillbehör med potatismos, gröna ärtor och lingon.

Vi får väl se om jag träffar på någon annan vettvilling i spåret.

/ J – f d fiskdammsansvarig

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt