Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CykligareOkategoriserade

Midnight run

Midnattscykling blev det till slut. Nu sitter jag här och tesippar lugn och ro samt försöker tina upp min frusna lekamen innan sänggående.

Ljuscykel från Tron
Ljuscykel från Tron

Fick ett ryck tidigare under kvällen och bytte bromsklossar vilket var välbehövligt eftersom situationen började bli metallisk. I med det laddade batteriet och iväg.

Det glittrar inbjudande förföriskt på vägen. Det var inte guld visade det sig utan frosthalka. Mestadels fuktigt men här och var riktigt halt. Inte läge att lägga ned cykeln i kurvorna. Jag inbillar mig att det blåser medvind vilket känns symboliskt.

Vänder i Sandsbro och tycker att muskelorkestern spelar falskt. Dirigenten vevar runt runt men anslaget är inte lätt och luftigt. Pukor i baktakt.

Det är tyst och tomt i den begynnande natten. Möter en levande varelse vid Stora smäcken. Men hon vill inte språkas vid, rådjuret utan fortsätter sin häcklöpning.

När jag därefter anländer Hovshaga räknar jag bilar. Först en och så ytterligare en. Därefter inga fler. Två är lagom att räkna till och längre behövs inte.

Flaggorna vid golfbanan står rätt ut och bekräftar misstanken som gnagde inombords. Det blåser. Även mina ben håller med om det eftersom vinden ligger mot när jag svänger in på industriområdet.

Inget händer förrän i Bergsnäs där en nattvandrare kapuschonghukar sig mot vinden.

Annons
Sudd. Bilden visar bara att det inte går att ta bilder med  en mobil i farten på natten 
Sudd. Bilden visar bara att det inte går att ta bilder med en mobil i farten på natten

Jag känner mig en smula suddig. Färden bär mot Växjösjön och runt den. Det är allt lite kallt. Styr min kosa.

Jag är den ende
Jag är den ende
Klockan är slagen
Klockan är slagen

Jag cyklar mot slutet av säsongen och mot nästa.

Väl hemma väntar duschen lika troget som gårdvaren. Hurtigt säger jag högt att den bästa träningen är den som blir av. Fan tro’t.

Imorgon är jag trött. Klockan ringer om några timmar. Godnatt.

/ J – lyser upp?

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.