Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CykligareOkategoriserade

Här korsas våra vägar

– En reflektion från dagen

 

Många bilister är idioter. Eller så kör de bara som idioter och riskerar livet på allt och alla. Men desto fler kör faktiskt bra! Somliga visar t o m prov på hänsyn och gott omdöme. Och om man tänker efter noga är de faktiskt fler än galningarna även om de inte märks lika väl. Så jag tänkte passa på att berömma de omdömesgilla.

Ett exempel där dessa kan återfinnas är den här korsningen i en mindre svensk stad, vi kan kalla den för Växjö.

Annons

Det här är märkligt nog en korsning som fungerar. Visserligen försedd med ett markant farthinder i form av en bom vilket inte alltid är önskvärt även om den i det här specifika fallet är påkallad. Men den har nyligen bytts ut mot en snällare version med svängbara, gummiklädda paddlar istället för de solida metallditon som tidigare satt där. Den görs också av ett företag med ett namn som gör att det rycker lite i mungiporna, Smekab.

I den här korsningen händer det märkliga att de flesta bilar som kommer såväl från vänster som höger brukar visa hänsyn genom att stanna och släppa fram cyklister. Hände mig så sent som idag. Bara att tacka och vinka glatt. Vet inte vad det beror på men förmodligen har det med den låga farten att göra då de flesta endera har kommer från rondellen till vänster eller från stormarknaderna till höger. Annars brukar närheten till affärer förvandla vägar till dödsfällor. Stressade människor som ska storhandla är inga bra trafikanter. Särskilt inte när vädret är grått och det lackar mot helg.

/ J – idag trafikambassadör
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.