Kaffesugen och ny hemsida

15 Sep 2015

Kaffeabstinens…. Som vi alla vet så är ju vi cyklister ganska kaffeberoende. Kaffe och fika är en del av vår kultur! :) Det går ju inte att komma ifrån att kaffe och fika är en viktig del av vår träning. Tyvärr så finns inte den härliga traditionen här….. Ordet fika finns ju inte ens i den engelska ordlistan! Här stannnar man och tar en Cola och snickers i bästa lag men annars är det segt på fikafronten.

Som gravid så dricker jag inte kaffe även om jag har fuskat lite de senaste dagarna för att klara dagen och stilla mitt begär. Man kan dricka kaffe som gravid men jag har valt att inte göra det. Enligt Livsmedelsverket kan man dricka 3 koppar kaffe eller motsvarande 300 milligram koffein per dag. Tänk också på att läsk, te och sportdrycker kan innehålla koffein också.

photo 2-3 Peet’s är snäppet bättre än Starbucks! 

 

 

Jag läste en väldigt positiv undersökning från Internal Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism härromdagen att kaffe före träningspasset inte bara ger en skön kick under passet den hjälper även förbränningen efter passet. Ett gäng cyklister drack en espresso innan en timmes cykelpass och de förbrännde 15% mer kalorier! Så en stor kopp kaffe innan passet ger susen!

 

 

 

 

 

 

Nu är äntligen min nya hemsida klart och jag är supernöjd! Kolla gärna in den www.coachtilda.com  Jag jobbar mycket med online träning och har både klienter här i USA och i Sverige och det funkar kanon. I nästa blogg kommer jag berätta om en klient som med hjälp av cykling och crossträning gått ner i vikt och förändrats sitt liv!

photo 1

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.