Tagg: cykelpendling

Pendeln slår över

20 Mar

Vänder huvudet åt vänster när jag vaknar. Sol på blå duk. Ett motiv jag inte tröttnar på. Skorsten i rött tegel avgränsar synen och allt blir till geometrisk abstrakt konst. Längst upp brukar ett par nykära skator sitta och morgonspana och utbyta åsikter. Idag har de hunnit flyga vidare i tillvaron. Fönstret klipper på ett…

Mot ljusare tider

2 Jan

De säger att vintersolståndet är årets mörkaste dag och sen blir det raskt ljusare. Fan tro’t! En minut mer ljus per dygn eller vad är det som bjuds på? Det är banne mig inte blå skyar i de här delarna av landet för stunden. Ingen snö som lyser upp, ingen sol eller klar himmel. Dag…

Glamourpendling och veckans filmtips

2 Mar 2016

Cykelpendling idag. Detta blev veckans enda dag med pendling då jag av olika anledningar inte hinner eller lyckas klämma in mer mht jobb och fritidsaktiviteter. Det kommer bli en ganska bra cykelvecka ändå då det ska cyklas 200km på lördag. Till jobbet var det helt okej förutsättningar, ytterst lite nederbörd och ett par grader kallt….

International winter bike to work day

11 Feb 2016

Ännu en dag med cykelpendling. Lämnade garaget strax efter 06.00 i ett lätt men kallt regn sådär på gränsen till snöblandat. Lite för lite kläder och inte så värst mysigt. Ändå så är det ju grymt tillfredsställande när man kommer fram till jobbet, hänger in sina blöta kläder i torkskåpet och tinar upp i duschen….

Morgonbetraktelse en cyklist bakom ratten

11 Jan 2016

Sitter här med en kopp kaffe och summerar delar av morgonen. Jag har för ovanlighets skull tagit del av de enligt många bilister fruktansvärda bilköerna i Växjö. Jag anser nog att de är tämligen modesta med stadsmått mätt. Välkommen till framtiden tänker jag istället. Det är så här det är att bo i en växande tätort….

Väder och vind

17 Dec 2015

Att prata väder skall tydligen vara den ultimata formen av slöprat. Att samtala utan innehåll och mening förutom den uppenbara sociala funktionen. Den som myntade det uttrycket kan inte ha bott på nordliga breddgrader. Här är det ofta vädret som avgör hur en aktivitet utförs om alls. Och den pendeln kan slå åt båda håll….