Wåffelcrossen

20 Nov 2016

Jag blev ju sjukt sugen på att köra cyclocross efter förra helgen i Eksjö. Har lyckats klämma in två träningspass på min gamla Focus i veckan. Ett pass istället för lunch och sedan startade jag arbetsdagen med 45 ganska hårda minuter i fredags. Jag ska väl inte säga att kroppen känns redo för den här typen av ansträngning men det är väl bara att bita ihop.

På området där Kabe Sommarland låg en gång i tiden körs det nu cyclocrossrace på hösten. I år är det fyra träningstävlingar och idag kördes den tredje av dessa. MTB eller CX spelar ingen roll, ung eller gammal har inte heller någon betydelse utan alla kör 40 minuter + ett varv och samsas på banan. Idag var det inte så mycket folk och det gick alldeles utmärkt att köra sig trött. Regnet senaste veckan hade gjort banan sådär härligt lerig och hal. De två branta backarna var utmanande, första gick att cykla om man tog fart men den andra var en omöjlighet, åtminstone för mig. Mina Tufotuber greppade ganska dåligt och det var bitvis rejält halt.

Jag skulle tippa på att vi var ett trettiotal cyklister som tyckte mjölksyra och blodsmak var ett bra sätt att starta söndagen på. Redan efter ett par minuters cykling på första varvet vurpade jag för första gången i en lurig vänstersväng, lera överallt och kedjehopp. Jagade om några stycken men sedan vart jag ensam resten av loppet. Tappade mer mot de som var framför och drog ifrån de bakom. Vurpade ytterligare en gång när framhjulet försvann i leran men hade grymt kul och fick ett riktigt bra träningspass på köpet.

IMG_8106 IMG_8107 IMG_8109

Efter hårdkörningen väntade sedvanligt utbyte av upplevelser, skitsnack, grillkorv och våfflor med sylt. Som vanligt supertrevligt och tack Wåffelcrossen för en klockren söndagsmorgon.

IMG_8112 IMG_8113

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.