Wåffelcrossen nr2

15 Okt 2017

Idag var det lerfest vid IKHP i Huskvarna. 60-talet mjölksyresugna samlades kl.10 för att cykla 40 minuter plus ett varv. Jag var där lite innan samling och hann med ett varv på den för året nya banan. Lerigt, blött och halkigt blev intrycket. Vurpade efter halva varvet, bestämde mig för att byta till ett mer grovmönstret bakdäck på mina tunga vinterhjul. Bytte däck och hann med att göra ytterligare en vurpa innan varvet var avslutat. Kan inte säga att jag var helt belåten med uppvärmningen. Barn, ungdomar och seniorer med cykelcrossar och mountainbikes körde ett mastervarv innan det var dags för start.

IMG_1395 IMG_1397 IMG_1399

Jag tog det hyfsat lugnt i starten och försökte sedan köra i ett jämnt tempo. Jobbigt men framförallt grymt roligt och härlig stämning. Jag passerade varvningen efter 39 minuter och 45 sekunder och belönades med två varv till och hann med att halka runt i totalt 8 varv med bara ytterligare en vurpa. Banan är riktigt rolig och utmanande på flera ställen, framförallt nu när det var så lerigt och halt.

IMG_1401 IMG_1402 IMG_1403 IMG_1405 IMG_1406 IMG_1407

Efter målgång väntade en lång kö till cykeltvätten och en ännu längre kö till våfflan. Tack för ett fantastiskt arrangemang, det enda som kan bli bättre till nästa gång den 5 november är kapaciteten på våffelgräddningen och mina ben.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.