Velochef i Europa

15 Jun 2017

Den här veckan har det p.g.a. jobb inte cyklats en meter. Har varit på västkusten och dykt i strålande väder så det har inte gått någon nöd på mig trots avsaknad av cykling. Förhoppningsvis kan jag klämma in några rundor till helgen. Det är bara 1,5 månad kvar till TCR så det vill väl till att trampa lite. IMG_9584 IMG_9578

För några veckor sedan damp det ner en riktigt trevlig bok i brevlådan. Velochef i Europa är en kokbok med cykeltema och mängder av cykelinspiration. Kocken bakom recepten är Henrik Orre som bl.a. är kock åt Team Sky och fotografierna är tagna av Patrik Engström.

IMG_9594

Boken fokuserar på de fyra cykeldestinationerna Mallorca, Girona, Nice och Lombardiet med recept som har koppling till respektive område. Utöver läckra matrecept bjuds det på förslag på cykelturer, kaffe och historier om cyklister. Boken är riktigt trevlig och de rätter som vi hittills lagat har varit väldigt goda. Bland annat gjorde min fru en jättegod Gazpacho som vi säkert kommer göra igen nu när värmen äntligen verkar komma.

IMG_9598 IMG_9597 IMG_9596 IMG_9595

Är ni sugna på en kokbok passande ert cykelintresse så har ni ett prima exempel i Velochef i Europa.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.