Styrketräning och lite cykelmek

1 Mar 2016

I dag blev det ingen cykling. Gick till gymmet och försökte träna istället, inte helt enkelt tyvärr. Jag är ingen gymråtta, har svårt att få någon ordning på styrketräningen fast jag vet att det behövs. Jag gör sporadiska besök på gymmet på jobbet, det blir kanske en gång i veckan i bästa fall. Jag försöker komplettera med lite bålträning och yoga för att inte stelna till fullständigt. Styrkepasset idag blev bålövningar och sedan ben, finns förutsättningar för lite träningsvärk imorgon för jag fick till ett hårdare och mer strukturerat pass än vad jag brukar lyckas med.

Del av kvällen har jag spenderat i min lilla mancave. Min TREK Boone har fått nya pedaler och ett nytt bakdäck. Jag vill kunna köra med mountainbikeskor på de långa tävlingarna, framförallt för att slippa ha med ytterligare skodon. Cykelskorna måste vara tillräckligt bekväma för att ha på sig nästan dygnet runt i två veckor och funka att gå i. Tidigare körde jag med Shimano XT race men bestämde mig för att testa Shimano XTR Trail. Jag har en tanke om att det extra stödet som den större trailpedalen ger kan vara skönt för fötterna. Vårens träningspass får avslöja om min teori stämmer eller inte.

IMG_4179

Krängde även på ett nytt bakdäck då det gamla såg lite skamfilat ut efter att ha rullat drygt 500 mil på bitvis risiga vägar. Här kör jag vidare på samma däck som jag använde under TCR15, Continental Grand Prix 4 Season 28mm. Däcket är riktigt bra och har bra punkteringsskydd, bra grepp när det är blött och halt, det är slitstarkt samt att jag tycker att det rullar hyggligt. Jag kör med 28mm bredd för att få lite komfort, det skulle få plats ännu bredare däck om jag ville men så länge det mest cyklas på asfalt så tror jag att 28:or är en bra kompromiss. Framdäcket har ganska många mil kvar att slita på så det får rulla under våren. Jag köpte 3 däck när jag ändå handlade så 2 av dem får stå och vänta tills det ska cyklas på Irland i sommar.

IMG_4180 IMG_4181

I morgon ser det ut som att det ska komma snö på höglandet så det blir säkert mysigt att cykelpendla.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.