Ny cykel på gång

25 Nov 2017

Min plan är ju att köra French Divide under 2018. Ett självsupportat race genom Frankrike på dryga 2000km. Loppet går till stor del på stig, vandringsled, grusväg och skogsbilväg så självklart behöver jag en lämplig cykel. Min gamla MTB, en TREK Superfly skulle säkert duga men det är ju roligt med något nytt. Drömmen är ju dessutom att köra Tour Divide så småningom och då finns det ännu större anledning att köpa nytt. Jag har funderat en hel del på olika cykelalternativ men landade in på vad som förmodligen är den vanligaste cykeln på Tour Divide. En Salsa Cutthroat.

Cutthroat_Force_1-1

Bild från www.salsacycles.com

Cykeln är byggd för långa äventyr på grusvägar och otekniska stigar. Det är en stel 29-tums MTB med bockstyre och stor triangel för att få plats med en rejäl frame-bag. I storlek medium och större har den dessutom plats för hela 5 flaskställ. Salsa är ett ganska litet märke i Sverige men tack vare hjälp från Nordic Trade och Öster Cykel så är en ny äventyrsmaskin på väg hem till mig. Salsa är ett klassiskt märke som verkligen tagit sig an äventyrscyklandet och bikepacking.

Det här blir min första hoj med singelklinga, ska bli spännande att se hur jag trivs med det. Har sett bilder på flera Cutthroats från Tour Divide med 2 klingar fram så vi får väl se. Jag kommer fortsätta skriva om hur jag anpassar cykeln till tävlingsmaskin, men det får vi ta längre fram. Nu hoppas jag mest på att den kommer så snart som möjligt så att jag kan börja fixa.

salsa-cutthroat-review-01

Bild från www.bikepacking.com på Jay Petervarys Cutthroat.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.