Mental rehab och Ride with GPS

8 Mar 2016

Jag är i Karlskrona på jobb hela veckan och tog som vanligt med cykeln i firmabilen. Det som var lite speciellt denna gång var att min kollega Joel även tog med sin cykel med förhoppningen att vi skulle få till något eller några pass. Idag satt vi still i möte mellan åtta och halv fem så längtan efter att komma ut och cykla hade hunnit bli ordentligt stark. Solen sken ute, vägarna var helt torra och för ovanlighetens skull så blåste det ingenting i Karlskrona.

Jag förberedde en runda i går kväll med det eminenta programmet Ride with Gps. Det är en gratistjänst (ja man kan betala för lite extra funktioner om man vill) där man kan planera rundor och sedan exportera dem till lämplig GPS. Du kan söka bland rundor som andra skapat och ladda ner dem eller planera dina egna turer från grunden. Det här är helt fantastiskt bra framförallt om man är på platser där man inte har så bra kännedom om vägar och lämpliga rundor. Det funkar lika bra för korta utflykter som för riktigt långa äventyr.

IMG_4235

Joel och jag gjorde ett stålmannenombyte för att ta tillvara på dagsljuset och satte av på cykelvägar och vägar ut genom staden. Även om inte Karlskrona är en storstad så tar det några kilometer innan man kommer ut på vägar där man kan cykla obehindrat. Man blir allt lite bortskämd med att ha landsvägen runt hörnet. Vi cyklade nästan exakt 2 timmar på omväxlande grus och asfalt. Det var torrt även på gruset och vi fick en rejäl mental rehab efter dagens möte och det kändes verkligen hur passet gav energi och hur jag fyllde på för en ny arbetsdag.

IMG_4220 IMG_4221 IMG_4225 IMG_4228 IMG_4231

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.