In Case of Emergency och ännu ett filmtips

30 Mar 2016

När jag i somras körde cykeltävlingen The Transcontinental Race genom Europa så såg jag flera av deltagarna som hade armband med nödnummer till en anhörig och i vissa fall även lite mer information. Jag tyckte det var en smart idé och det hade ju varit grymt bra ifall olyckan skulle varit framme och jag inte haft möjlighet att prata själv.

I höstas så hittade jag en svensk webshop som sålde armband med personliga brickor för 299kr. Eftersom jag inte tröttnat på att cykla och redan planerade för fler ensamturer så passade jag på att beställa en bricka och ett armband. Trots att jag är smålänning så tycker jag 299 kr ganska lite pengar för att vara cykelprylar och bra mycket lättare att motivera hos frugan än t.ex. nya pedaler. Bandet är i silikon och på brickan väljer man själv vad det skall stå. Dessutom kan man lägga upp en hälsoprofil med information om eventuella sjukdomar och medicinering. Detta har jag inte gjort själv utan nöjt mig med att skriva telefonnummer till min fru och ”NO MEDICAL HISTORY” på brickan.

IMG_4371 IMG_4370

På Sweden Bike Expo träffade jag Ola som driver ICE112.com och vi pratade om långa tävlingar och att jag var användare av armbandet. Ola sponsrade med en bricka till hjälmen och ytterligare en som jag kan fästa på cykeln eller på någon annan utrustning. Till sommarens race på Irland kommer jag vara väl uppmärkt och förhoppningsvis så kommer brickorna inte till användning då heller.

Några som bör ha tänkt till på om olyckan skulle vara framme är cyklisterna i den här trailern. Trailern är helt ny och första episoden av filmserien ska släppas den 4/12. Nån mer än jag som blir sugen på cykeläventyr?

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.