Cykelfest på långfredagen

23 Mar 2016

På fredag är det dags för randofest igen. Samling 0640 vid Statoil Österängen Jönköping för 300 härliga kilometer med stämpelkort i fickan. Så här poetiskt skriver Marcus Carholt från arrangörsklubben La Lepra Stanca om turen:

Långfredagen bjuder vi in alla till en brevet på 300 km, även känd som banvallsinfernot. Den tidiga starten gör att vi rullar på lugna vägar mot Hjo, Tibro och Skövde för att därefter passera Varnhems kloster där Birger Jarl och hans fru Mechtild af Holstein ligger begravd. Vi får inte heller glömma Erik den läspe och halte som var kung några vändor på 1200-talet.

Därefter rullar vi förbi Hornborgarsjön innan vi når Falköping som också är starten på banvallen som tar oss hela vägen till Tranemo över Ulricehamn. Från Tranemo tar vi oss hem över Bondstorp och Taberg.

IMG_2627 IMG_2628

Jag körde denna runda två gånger förra året och den är riktigt fin. Framförallt är det grymt fint från att man passerat Skövde och viker av söderut. Banvallen mellan Falköping och Tranemo är magisk och mer än väl värd ett besök för alla som gillar att cykla. Dessutom ryktas det om pizza i Falköping efter halva rundan, nästan så jag börjar längta redan. Det ser ut att bli ganska svalt men förhoppningsvis slipper vi allt för mycket nederbörd. Jag kommer köra racer och släta 25mm däck. Det får vara slut på dubbdäckscykling för den här säsongen nu.

Är ni sugna på en heldag i sadeln på långfredagen så hittar ni mer info om rundan och hur ni anmäler er här.

Jag räknar med att återkomma här på lördag med en rapport från rundan. Kan ni inte hålla er till dess så ska jag försöka lägga upp lite bilder på min instagram under fredagen.

2 kommentarer

Anna Jansson 23 Mar 2016

Jag är nästan lite sugen på den där banvallen. Men än så länge är kroppen inte med på 300k… men någon gång under sommaren kanske!

Svara
    Daniel Johansson
    Daniel Johansson 23 Mar 2016

    Det kommer fler 300km rundor Anna.

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.