Äventyr i April?

14 Feb 2017

Sportlovsledig med familjen och vilket otroligt väder vi har. Nästan för bra med 7 grader varmt och strålande sol redan i vecka 7. Varmt, blött och skitigt blev det i alla fall på dagens solskenstur med crossen.

IMG_8536

Körde aktiv vila och slalom med barnen igår efter att jag avslutat Tour of Sufferlandria i söndags kväll. Det blev helt enligt plan 9 dagar i rad med pass i källaren på Monarken, de flesta av dem med rejält hårda intervaller. De två sista etapperna var dessutom 130 respektive 150 minuter långa. Inte utan att jag var lite sliten i benen efter detta. Man kan ha mycket synpunkter på Sufferfest och de ibland lite tramsiga kommentarerna i filmerna men jag försöker skratta åt det och göra mitt bästa för att bli motiverad. Jag tycker oftast att det fungerar och har lättare för att köra hårt med Sufferfest än utan.

IMG_8531

Med solen kommer lusten att dra ut på en längre tur med packväskorna packade. Jag är sugen på en cykeltur i inte allt för högt tempo, där det finns tid för både kaffe, glass och tillräckligt med sömn. Jag tänker mig mellan 150 och 200 km per dag och nånstans mellan 8 och 10 dagar. Jag har möjlighet att vara ledig de två sista veckorna i april så det borde ju gå att klämma in en runda på ungefär 1500km. En fundering är att cykla med Östersjön på höger sida. Starta med färjan från Karlskrona och sedan följa kusten genom Polen, Tyskland, Danmark och slutligen Sverige tillbaka till Karlskrona. Borde kunna bli en fin tur. Tanken är att sova ute huvuddelen av tiden och lyxa till det med några nätter inomhus. Tänker mig att köra med min TREK 920 så grusväg och lite sämre underlag ska inte vara något stort problem.

IMG_8540

IMG_4651

Andra idéen är att köpa en billig flygbiljett och cykla hem längs med nån intressant rutt. Vi får se lite vad det blir av det.

Någon som har något bra förslag på tur eller kanske rent av någon som vill följa med på äventyr??

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.