Trek Fuel EX för 2017 Mer aggressiv och lekfull, den perfekta trail-hojen?

5 Jul 2016

Trek:s populära Fuel har uppdaterats inför nästa år. Trek har städat upp i sitt modellprogram där många modeller fanns med både 650b- och 29-tumshjul. Trail-favoriten Remedy har renodlats med ett öga mot enduro och kommer enbart levereras med 27.5-hjul. Fuel EX 29 har därför vässats för att vara en mer aggressiv stigcykel och för att kliva in i det utrymme som Remedy 29 upptog.

 

Skärmavbild 2016-07-05 kl. 11.03.46

Fuel EX 29 har givits lite mer slaglängd – en centimeter upp från förra året till 130 millimeter. Mino Link medger att man justerar geometrin mellan ett Hög- och Låg-läge. I det lägsta läget är styrvinkeln nere på 67 grader. Stadigt, tryggt, säkert. Korta kedjestag och lågt vevlager ger en lekfull karaktär som inbjuder till att attackera stigen. Vilket vi kan intyag när vi fick prova den nya Fuel EX i Squamish, Kanada i förra månaden.

En annan intressant utveckling är det raka nederröret ´Straight Shot´ som är nyckeln till att ramen är så mycket styvare än till och med Trek:s Enduro-hojar från förra säsongen. Att det ser bättre ut är också en trevlig bieffekt… Nederröret skyddas från den snurrande gaffelkronan genom styrlagersystemet ´Knock Block´.

Fuel EX är konstruerad kring de nya Boost 110/148-navstandarden och Trek fortsätter med sitt beprövade dämpsystem  med ABP (fjädringen blir inte inaktiv när man bromsar), Full Floater (dämparen är monterad mellan två rörliga punkter – kedjestagen och dämplänken) och RE:Aktiv-shimsad dämpare är andra tekniker som återkommer i vässad form.

Läs mer på Trek:s hemsida

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.