Luka Mezgec:s Scott Foil Disc En intressant landsvägscykel

28 Feb

Slovenen Luka Mezgec knep landslagströjan i både de nationella mästerskapen i linje såväl som crosscountry OCH i cykelcross – en imponerande merit att ha på sitt palmares och ett mäktigt hat-trick. Mezgec tävlar för Mitchelton-Scott på WorldTour:en och de genomför därför sina tävlingar på Scott:s cyklar.

Michelton-Scott training camp in Almeria, Spain february 2018

För Abu Dhabi Tour fick Luka köra på en speciallackad Scott Foil som var täckt i de nationella färgerna för Slovenien – en trevlig perk som de allra flesta som tävlar på den nivån gärna skulle vilja uppleva.

Michelton-Scott training camp in Almeria, Spain february 2018

För alla oss andra dödliga är Mezgec:s verktyg i sitt yrke en intressant studie i hur långt landsvägscykeln har utvecklats. En hypermodern och funktionsorienterad maskin för att betvinga mil, luft och motståndare. Aerodynamik i varje detalj, digitalt drivna växlar och så de där kontroversiella nymodigheterna som snurrar runt vardera hjuls nav: skivbromsar. Det slicka integrerade styret från Scott:s in-housemärke Syncros är en annan detalj som Prylbloggen gissar att vi kommer få se mer av framöver.

asset-1

Notera Luka:s customskor här ovan – Scott Road RC Ultimate försedda med hans namn.

asset-2

asset-3

asset-5

Och så slutligen den ”civila” versionen av Mezgec:s Scott Foil Disc, rätt stilig inte sant?

Scott Foil Disc
Scott Foil Disc

Läs mer på Scott:s hemsida om både cykel och hur de ställer sig inför den alltmer utbredda bromstekniken med skivbromsar. 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.