Intervju med Chris Froome Den fyrfaldige Tour-vinnaren om klättring, mental inställning och vinna

27 Jul 2017

Den kenya-födde britten Chris Froome tog nyligen sin fjärde slutseger i den mest prestigeladdade Grand Tour-loppet av de alla: Le Grand Boucle. Under Touren så måste bäraren av den gula ledartröjan möta pressen efter varje etapp. Under denna upplaga så fick den samlade presskåren bara ställa ett fåtal frågor till GC-ledaren och de frågor som ställdes snuddar bara vid ytan. Därför är det så intressant att få ta del av Froomes tankar och hans sätt att fungera i ett format där han får tid och plats att breda ut sina svar.

chris-froome-riding-the-tour-de-france-2015-1466505692990-2f80yj7w77mr-630-80

På BBC finns en längre intervju med Chris Froome där han bland mycket annat går in på sitt speciella och vägvinnande sätt att klättra, varför han tittar ner på styrstammen så ofta (hans Garmin berättar om hur många watt han matar bakhjulet med), psykologin bakom det hela. Och fans som blir lite för till sig när de äntligen ser sin idol komma farande.

Intervjun med Froome finns att lyssna på i 27 dagar till, så klicka er över och ta del av hemligheterna bakom alla framgångar i Touren. På Team Sky:s hemsida finns mycket mer information att ta del av om både Froome och de andra cyklisterna.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.