Gotland

11 Aug 2015

Det har varit en smula tyst i den här delen av den digitala verkligheten ett tag. Mest beroende på att jag haft så trevligt på Gotland.

 

Jag letade i norr och i väster men det var i österled jag fann den- sommaren!
Jag letade i norr och i väster men det var i österled jag fann den – sommaren!

 

Något cyklat blev det också men mest blev det umgänge med vänner och familj, utflykter, bad och grill samt lite medeltidsvecka.

 

På marknaden såldes rejäla MTB-skydd!
På marknaden såldes rejäla MTB-skydd!

 

Jag och ”timing” har aldrig varit vänner. Just den veckan jag var iväg så missades tre cykelevenemang på hemmaplan: motionsloppet Helgasjön runt och deltävlingar i såväl BROS MTB-Cup och tempo-cupen.

 

Andra stålhästar än cykel
Andra stålhästar än cykel

 

Sommarkväll med smak av vemod. Det doftade höst
Sommarkväll med smak av vemod. Det doftade höst

 

Gotland försöker säga mig något. Andra gången jag är på öjn.  Andra gången algbältena drar in när jag lämnar
Gotland försöker säga mig något. Andra gången jag är på öjn. Andra gången algbältena drar in när jag lämnar

 

Mer vältimat var däremot avfärden från ön. Det är andra gången jag är på Gotland och det är andra gången samma fenomen inträffar. Algblomning när jag skall åka. Därför är jag mycket glad för att vi passade på att bada när vi kunde. Sista kvällen hoppade vi kvällsdoppet då havet påminde om ärtsoppa.

Annars var det vemodigt att lämna kalkstensland. Fantastiska människor och en bra ö och sommarväder som bonus. Men det säger något om resten av sommaren att man brände sig i solen efter en dag på stranden – i augusti! Det skall f-n inte vara möjligt. Pink is the new black.

Men nu är det inte annat än att jag är lite cykelsugen. Det får bli på landsväg eftersom ”the Neverending Story – the Cube Saga” fortfarande saknar slutkapitel. Återkommer om det. Tyvärr.

/ J – ö-gästaren

#cykligare #knivesandbikes