En ovanlig syn på dagens runda!

8 Mar 2015

Kom iväg lite senare än planerat men eftersom jag skulle köra solo så spelade det mindre roll.
Rullade iväg strax innan 10 så jag han se lite av Vasaloppet också vilket är en tradition, rullade bort mot Ursvik för att se hur skicket på Nickspåret var..
Kom upp för backen vid spårcentralen och hörde en rätt så hög smäll, stod en annan cyklist bredvid spåret och sa att det var en bil som brann bara några hundra meter längre fram vis en grusväg.
Han hade ringt polisen så det kan inte varit många minuter sedan någon satte fyr på stackars Golfen..
Mötte Polisen och fick cykla en liten omväg för att inte komma för nära branden, verkar som bilen används i något rån eller liknande för när jag sedan tog mig runt på ett bitvis riktigt fint spår så cirkulerade helikopter i luften.
Trodde faktiskt det skulle vara blötare i skogen men det var bara på dom vanliga surhålen som det var blött men det gick att köra lite kantspår och kom runt ett varv utan fotisättning.. Ett par dagar till med lite blåst och plusgrader blir det kanon till nästa helg.
Fortsatte min runda ut mot Hansta naturreservat och kryssade mig genom järvafätets grusvägar som var mycket blötare än i skogen, bort mot Stäketleden och Bisslingegolfen där jag hittade ett sidospår till  Edssjön.
Sen så kom jag till Ängsjö och Kalhäll (där jag punkterade bak) och drog via Bruket och Viksö tillbaka hemåt via vägar och områden jag aldrig cyklat på tidigare, men det är ju bra att bekanta sig med blivande hemmatrakter :)

Grymt fin dag att spendera i cykelsadeln, mycket folk som hade vårkänslor, mötte tom en kille i Kort-kort vilket kanske va i kyligaste slaget men vad vet jag..

En brinnande VW Golf!
Bitvis torrt och fint på Nickspåret
Efter brandkårens insats!

Inte speciellt skitig efter dryga 4 timmar..